Even voorstellen boekenjury

De boekenjury bestaat uit: Mariska van der Steege, Gérard Brockhoff, Dick van Ginkel, Martijn Jansen, Els Oosthoek, Ineke Duit en Marguerithe de Man. Ze stellen zich kort voor:

Els Oosthoek is HR directeur binnen het publieke domein. Zij werkt al vele jaren aan het inbedden van talent ontwikkeling en slimme samenwerkingsmethoden in het hart van organisaties.

Gérard Brockhoff is management consultant bij Adstrat Consulting. Hij richt zich op strategievorming, organisatiestructuur en samenwerking zoals bij heroriëntatie, groei en herstructurering van organisaties in zowel het bedrijfsleven als zonder winstoogmerk. Ook is hij gastdocent aan Governance University voor de commissarissenopleiding. Hij publiceert geregeld artikelen en blogs en heeft zelf 3 boeken over strategie geschreven.

Dick van Ginkel loopt warm voor maatschappelijke organisaties en het publieke domein. Daar is hij als adviseur, bestuurder en toezichthouder actief. Vanuit zijn ervaring als commissaris volgt hij in het bijzonder alles rond governance, goed besturen en is hij benieuwd wat er dit jaar op dat terrein is verschenen.

Marguerithe de Man leest graag boeken aan de randen van het vak en over trends en ontwikkelingen in de samenleving.  Die bevatten vaak waardevolle inzichten voor adviseurs en organisaties. Ze werkt als programmamanager bij Sioo.

Martijn Jansen is ruim 20 jaar adviseur, sinds 2020 zelfstandig adviseur en daarvoor partner bij Twynstra Gudde en KPMG. Zijn werk bestaat uit een combinatie van adviseren, onderzoeken en trainen. Het merendeel van zijn opdrachten betreft organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Martijn is ook bestuurslid van de Ooa met de portefeuille professionalisering, waar de Boek van het jaar verkiezing onder valt. 

Mariska van der Steege is orthopedagoog en organisatieadviseur en werkt als zelfstandige adviseur, veranderaar en projectleider voor organisaties en overheden in de jeugdhulp en jeugdbescherming. Haar interesse ligt vooral bij hoe professionals in beweging komen en veranderkunde in het algemeen.